09-31585977 [email protected]

SSL-varmenne edullisesti ja helposti

Tarvitsetko SSL-varmenteen? Olet saapunut oikeaan paikkaan. Aitoa Oy:n kumppanin verkkokaupasta saat SSL-sertifikaatit edullisesti ja helposti! Lue alta lisää. Klikkaa SSL-verkkokauppaan.

Aitoa SSL-sertifikaatti tarjous

5 yleistä kysymystä ja vastausta SSL-varmenteita koskien

Mikä SSL on? Miksi sivustoni ylipäätään tarvitsisi SSL-varmenteen?

Lyhenne SSL tulee sanoista Secure Sockets Layer ja SSL on digitaalinen kryptausprotokolla, joka suojaa käyttäjän tiedot selaimen ja palvelimen välisessä liikenteessä. SSL-sertifikaatit ovat elintärkeässä roolissa sillä niiden avulla käyttäjien luottokorttitiedot, käyttäjätunnukset, salasanat ja vaikkapa sähköpostit kyetään pitämään turvassa hakkereilta ja väärinkäyttäjiltä ylipäätään. Jos suunnittelet verkkokauppaa sivustollesi, on todennäköistä, että tarvitset SSL-varmenteen toimintasi turvaksi. Sama pätee mikäli keräät asiakkaittesi tietoja johonkin asiakasrekisteriin tai mikäli sivuillasi on jokin kirjautumislomake (vaikkapa oma ylläpitosivusi kirjautuminen).

Mitä eroja eri SSL-varmenteilla on?

SSL-varmenteita on kolmea lajia:Domain Validated (DV) joissa varmennus kohdistuu sivuston osoitteeseen, Organization Validated (OV) joissa varmennus kohdistuu myös itse organisaatioon ja Extended Validation (EV) joissa varmennusmetodi on erittäin läpikotainen ja varmennus kohdistuu itse organisaatioon ja sivustoon.

Kaikki sertifikaatit aikaansaavat kryptauksen, siis salauksen liikenteelle, mutta niiden luotettavuusaste on erilainen siten, että EV-sertifikaatti nauttii korkeinta luottamustasoa ja DV-varmenne matalinta, kun OV-sertifikaatti on noiden kahden välissä. Lue lisää eri SSL-sertifikaateista.

Kuinka kauan SSL-sertifikaatin hakeminen kestää?

Normaalitapauksessa ja auktorisointiorganisaatiosta riippuen OV-sertifikaatti myönnetään noin parissa päivässä ja EV-varmenne noin 10–14 päivässä. Koska OV-varmenteen taustatarkistus on kevyempi kuin EV:n, sen saaminen on vastaavasti nopeampaa. Toisaalta vain EV-varmenteessa selaimen osoitekenttä on vihreä ja se jos mikä on luottamuksen merkki. Suuri osa odotusajasta on ohitettavissa mikäli organisaation tiedot on suoraan saatavilla ja jos ne toimitetaan auktorisoijalle heti tilauksen aluksi. DV-sertifikaatin voi saada jopa 15 minuutissa koska siinä verifioidaan vain verkko-osoitteeseen kohdistuvia seikkoja.

Mikä on CSR ja miten CSR luodaan?

CSR (Certificate Signing Request) on itse asiassa vain tekstipätkä. CSR luodaan palvelimen avulla ennen kuin SSL-sertifikaatin hakemus lähetetään. Käytännössä CSR-pyyntö luodaan siis maksamisen jälkeen ja se liitetään SSL-tilauslomakkeelle, jolla auktorisointitiedot annetaan SSL-varmenteen myöntäjälle.


Mikä on Aitoa Oy:n suhde CA eli auktorisointitahoihin?

Aitoa on suomalainen jälleenmyyjä eri SSL-sertifikaattien myöntäjille. Saat kauttamme seuraavat SSL-varmenteet: Symantec, VeriSign, Thawte, GeoTrust, RapidSSL, Certum, ja Comodo. Olemme heidän auktorisoitu jm ja kauttamme tilatut sertifikaatit käsitellään samalla tavalla kuin jos tilaisitte suoraan asianomaiselta CA:lta ja itse SSL-sertifikaatti on täysin sama. Sertifikaatin hinta kauttamme on halvempi kuin suoraan ostaen (useimmiten) ja lisäksi voit asioida kanssamme suomeksi ja Suomen konttoriaikana, mikä ei välttämättä ole mahdollista suoraan ostaessa.


Katso avustesivu: Miten ostan SSL-varmenteen?
Katso SSL-verkkokaupasta hinta ja tarjonta ja vertaile