09-31585977 [email protected]

Tätä kirjoitusta ei olisi voinut kirjoittaa aikaisemmin.

Olen asunut internetissä vuodesta 1993 alkaen ja silloin ajattelin, että IRC on se ”some”, vaikka sitä sanaa ei silloin tunnettukkaan Wanhan kahvilan takahuoneessa, jonne sulloituivat kaikki verkon ihmeellisestä maailmasta kiinnostuneet.

Teknisesti ottaen olisin voinut alkaa ”blogata” jo vuodesta 1993 alkaen. Mutta miten aloitat jotain ensimmäisenä? Siitäkin on lukuisia karvaita kokemuksia — olemalla eka, et välttämättä itse hyödy siitä, missä olit eka. Seuraavat korjaavat potin.

Blogaaminen ei tullut mieleen ja sinä päivänä kun Blogger vyöryi markkinoille 2000-luvun alkupuoliskolla, tuo kirjoittamisen muoto tuntui jo tuleen liian ”mainstreamiksi”.

Olen paria pistettä vaille L:n oppilas, joten kyllä minulla on itsetuntoa uskoa kirjoittamisen lahjoihin — miksi sitten meni 23v aloittamiseen?

Ei ollut mitään erityistä syytä. Se onko nytkään, saavat lukijat minulle myöhemmin paljastaa. Suoraan sanottuna olen koittanut vältellä yrityksen sivustolle vapaamman tekstin kirjoittamista, sillä eihän sitä tietää, jos joku vaikka jättäisi tulematta asiakkaaksi näiden kirjoitusten vuoksi. Toisaalta sehän toimisi mitä mainiompana filtterinä — jos et siedä blogikirjoitustani, miten voisit sietää minua asemassa, jossa minun pitäisi neuvoa sinua siinä miten internetissä tai internetillä tehdään rahaa.

Blogaamisen lisäksi tarjolla tulee olemaan podcasteja, webinaareja ja videoita. Kyllä — tulossa on siis maksutonta materiaalia päiviesi piristykeksi tai tutuksi käyneiden kuvioiden ravistelua. Minkäänlaista aikataulupainetta en ota tästä ilmaisesta palvelusta, mutta vauhtiin päästessäni tiedän kamaa syntyvän sellaista tahtia, että itseäkin ihmetyttää.

Sitten taas saattaa näyttää hiljaiselta, mutta se vaan johtuu siitä, että otan jonkun asiakkaan tarpeen niin tosissani, ettei jää aikaa murehtia firman nettisivuja. Kun niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin meille on tärkeämpää pysyä aikatauluissa asiakasprojektien suhteen eikä olla huolissaan, jos omilla markkinointisivuillamme on jokin viimeistelemätön yksityiskohta.

Aika on ainakin meille arvokkaampaa kuin raha ja nyt on tullut Aitoan aika osoittaa miten samalla ajalla, samoilla resursseilla kuin sinulla on nyt käytössä, saat enemmän aikaiseksi. Uskomaton lupaus, mutta se on helppo antaa kun itse elää elävää todistetta ja kehittää näitä kaavoja yhdessä osaavampien kanssa. Tulemme esittelemään melkolaisia konsepteja yritysten liikevaihdon vauhdittajiksi. Nämä kehittelyssä olevat tuotteet ovat varmoja ja miellyttävä käyttää. Sellaisia, jollaisia itse olisimme aikoinaat kaivanneet.

Vaikka idea on yrityksessä tärkeä, tiimi on sitäkin tärkeämpää ja kaiken yläpuolella lepää ajoitus. Kun nämä kolme ovat kunnossa, raha seuraa perästä.

On todella miellyttävää olla tilanteessa, jossa voi auttaa muita tienaamaan paremmin; järjestämään järkevää rahoitusta, tuomaan lisää katetta ja liikevaihtoa ja lopulta palata jälleen vahvistamaan muita resursseja.

Mikä tärkeintä, tutkimme aina, onko nyt sen aika? Onko nyt aika painaa tätä tai tuota nappia? Onko nyt kaikki valmista sille, että voimme aloittaa markkinoinnin? Oliko tämän busineksen aika jo vai onko se vielä tulossakaan? Onko aika painaa kaasua vaiko pysähtyä miettimään minne on menossa.

Jos sinusta on aika hypätä tekemään netistä rahaa yritykselle, ota yhteyttä. Mutta jos sinusta on vasta aika alkaa seuraamaan Aitoaa, se sopii meille. Tiedämme, että otat yhteyttä — kun on sen aika.